парола
Отказ
Забравена парола? Регистрационен формуляр
Зареждане ...

апнея

Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Ю Я А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Y Z

Апнея - период на пълно спиране на дишането, може да бъде с различна продължителност. Синдромът на нощната апнея може да бъде причинен от различни причини, включително обедняване на кръвта с въглероден диоксид или значително повишаване на кръвното налягане. Съществуват и случаи на "фалшиво" апнея, с тежко дразнене на кожата.

Синдромът на апнея може да възникне при определени заболявания, например, в резултат на атака на бронхиална астма, пациентът може да прекрати дишането. Увиването на горните дихателни пътища може да доведе до синдром на неприятна апнея . Този вид нощна апнея обикновено се повлиява от хора, които хъркат в съня си.

Лечение на апнея: Лечебните процедури за апнея могат да бъдат ограничени до промяна в начина на живот и медикаментите, но в някои случаи е невъзможно да се направи без хирургия. За предотвратяване на апнея през нощта, на първо място пациентите трябва да отслабнат и да се откажат от тютюнопушенето, тъй като това е един от основните фактори за развитието на синдрома на апнея.

Също така, терминът "апнея" се отнася до продължителен респираторен арест според желанието на човек.