парола
Отказ
Забравена парола? Регистрационен формуляр
Зареждане ...

новини

Механизмът на кръстосана алергия е отворен

Открыт механизм перекрестной аллергии

18.08.2017 20:00

Алергията към полени често се комбинира с хранителна алергия към определени храни. Например, алергия към кипарисния прашец дава кръстосана реакция на праскова и оранжевото. Както се оказа, механизмът на кръстосаната реакция се крие във факта, че при алергия към ципър полен главният алерген е протеинът BP14, който се отнася до гиберелино-регулирани протеини.


Витамин С срещу рак на кръвта

Витамин С против рака крови

18.08.2017 19:36

Някои генетични нарушения, например нарушение на структурата на ензима ТЕТ2, водят до факта, че стволовите клетки не могат да се превърнат в зрели форми. Освобождаването им в кръвта причинява злокачествени кръвни промени - левкемия. Ново проучване показа, че витамин С във високи дози може да причини правилно разграничаване на клетките с дефектиращ TET2.


Лазер за диагностициране на проблеми със сърцето

Лазер для диагностики проблем с сердцем

17.07.2012 г. 20:42 ч

Рискът от инсулт или инфаркт може да бъде открит по-рано с нов диагностичен инструмент, който използва близка инфрачервена светлина. С негова помощ е възможно да се открие наличието на атеросклеротични плаки, преди да се проявят.


Защо тютюневите компании финансират лекарства за пушене?

Почему табачные компании финансируют лекарства от курения?

17.07.2012 г. 20:41 ч

Никотиновият пластир, дъвката с никотин, спрей за нос и други лекарства, съдържащи никотин, от пушенето често се разработват под патронажа на големи тютюневи компании. Защо производителите на цигари финансират средства от тютюнопушенето?


Бавно намалете бактериите, отколкото убийте

Замедлить бактерии эффективнее, чем убить

08/17/2012 18:25 ч

Микроорганизмите, създаващи заболявания, могат да комуникират помежду си с помощта на химикали. Тези вещества могат да ускорят или забавят размножаването на бактерии и дори да унищожат микроорганизмите на различни видове. В последния случай те се наричат ​​антибиотици.


По-приятно е да даваш, отколкото да получаваш

Дарить приятней, чем получать

08/16/2012 21:13 ч

Щедростта е друг начин да стане по-щастлив. Това заключение беше постигнато от швейцарски изследователи, изследвайки дейността на мозъка на хората, които правят подаръци. Дейността се увеличава в области, свързани със социализацията и щастието. Интересното е, че чувството за щастие е почти независимо от размера на подаръка. В допълнение, актът на даване значително увеличава самочувствието. Получателите на подаръци не изпитват такъв продължителен емоционален възход.


Остеоартритът се проявява повече от два пъти по-често, отколкото преди 70 години

Остеоартроз возникает в два раза чаще, чем 70 лет назад

08/16/2012 20:42 ч

Американски учени са изследвали повече от две хиляди останки от Втората световна война и са установили, че разпространението на остеоартроза на коляното през последните 70 години се е удвоило. Изследователите не вярват, че причината е разпространението на затлъстяването и естественото застаряване на населението.


Брашно червеи за вечеря

Мучные черви к обеду

16.10.2017 19:30

В Швейцария е разрешена продажбата на продукти, произведени от насекоми. Веригата от супермаркети Soor обяви продажбата на бургери и топки от насекоми, направени от брашнени червеи, богати на протеини. Швейцария е първата европейска държава, която позволява продажбата на храни на базата на насекоми.


Халюциноген от гъби, получен в лабораторията

Галлюциноген грибов получен в лаборатории

15.08.2012 г. 22:51 ч

Германски учени са получили псилоцибин - халюциноген от "магически гъби". За да се получи това вещество в чиста форма, учените се опитват от 1958 г. насам. За пръв път в продължение на почти петдесет години тези опити са короновани с успех.


Загубата на миризма - първият знак за болестта на Алцхаймер

Потеря обоняния – первый признак Альцгеймера

15 август 2017 г. 22:24 ч

Лечението на болестта на Алцхаймер на етапа, в който се проявяват симптомите, вече не дава значителни резултати. Но симптомите се проявяват много години след началото на увреждането на мозъка и на началните етапи може да се предотврати. Диагнозата на началото на развитието на патологията може да се извърши с прост тест за обоняние.


21 - 30 от 5373
Начало | 1 2 3 4 5 | Краят