парола
Отказ
Забравена парола? Регистрационен формуляр
Зареждане ...

новини

Шампанското като лекарство

В праздничную ночь можно укрепить здоровье! Самый новогодний напиток — шампанское, как выяснилось, не только приятный, но и полезный атрибут праздника.

31.12.2009 г. 14:45 ч

На празнична вечер можете да укрепите здравето си! Най-много напитка от Нова година - шампанското, както се оказа, е не само приятна, но и полезна характеристика на празника. Служители на Университета в Рийдинг (Великобритания) установиха, че шампанското, поради повишеното съдържание на растителни полифеноли, има благоприятен ефект върху кръвоносните съдове.


Изкуственият живот ще спаси света?

Роль Создателя решили сыграть японские генетики. Власти страны уже рассматривают законопроект, разрешающий создание сперматозоидов и яйцеклеток из индуцированных стволовых клеток, сообщает РИА Новости.

31.12.2009 г. 12:51 ч

Тайнството на раждането на живота може скоро да престане да бъде плод на творчеството на природата. Ролята на Създателя решава да играе японска генетика. Властите в страната вече обмислят законопроект, позволяващ създаването на сперматозоиди и яйцеклетки от индуцирани стволови клетки, предаде РИА Новости.


Министерството на здравеопазването на Руската федерация се съгласява със СЗО: "УБИВАНЕ НА КУЧЕТА"

Минздрав РФ согласен с ВОЗ: КУРЕНИЕ УБИВАЕТ

12/30/2009 12:00 ч

От 26 декември 2009 г. в Русия влиза в сила нов технически регламент за производителите на цигари. Според документа вместо традиционната формула "Министерството на здравеопазването предупреждава: тютюнопушенето е опасно за вашето здраве", предупрежденията върху опаковките ще се прилагат съгласно Конвенцията на СЗО за контрол на тютюна: на лицевата страна на опаковката 30% от зоната ще бъде обозначена "Тютюнопушене убива"


Актуализираните бели дробове спасиха живота

Обновленные легкие спасли жизнь

30.12.2009 г. 11:35 ч

Изследователи от Британския университет в Нюкасъл решиха да разрешат проблема с дефицита на органи, подходящи за трансплантация. Прилагайки нов метод за "възстановяване", те постигат факта, че белите дробове, взети от "неидеалния" донор, се доближават напълно до реципиента (24-годишен мъж, страдащ от муковисцидоза).


Чай и кафе спасяване от неподсладено заболяване

Чай и кофе спасают от несладкой болезни

30.12.2009 г. 10:33 ч

Любителите на кафе и чай имат по-малка вероятност да имат диабет! Както показват проучванията на австралийски учени, хората, които пият 3-4 чаши кафе на ден, рискът от диабет тип 2 е с една четвърт по-малко от тези, които пият по 2 чаши или по-малко.


Диагноза на рака за няколко минути

Американские ученые разработали прибор, который может диагностировать рак в течение нескольких минут.

12/29/2009 10:04 ч

Американските учени са разработили устройство, което може да диагностицира рака в рамките на няколко минути.


Протеин на женствеността

Женщину женщиной делает не походка и даже не умение заплакать в нужный момент, а один единственный белок. К такому выводу недавно пришла международная группа ученых.

12/29/2009 09:58

Една жена не прави жена да ходи и дори да не може да плаче в точното време, а само една катерица. Това заключение наскоро беше постигнато от международна група учени. Експерти от различни страни са открили ген FOXL2, който, както се оказа, създава жена, съобщи ИТАР-ТАСС.

1

Аспиринът помага на очите

Аспирин может быть полезен для глаз, — утверждают Гарвардские ученые. Проведенное ими недавно исследование было призвано подтвердить или опровергнуть существующее мнение, что аспирин вредит глазам.

18.12.2009 10:33

Аспиринът може да бъде полезен за очите, твърдят учени от Харвард. Неотдавнашно проучване е предназначено да потвърди или да оспори текущото убеждение, че аспиринът уврежда очите. Както се оказа, не само не вреди, но и е в състояние до известна степен да предотврати възрастовите промени.


Последствия от екстаза

Еще одно пагубное влияние «клубного» наркотика экстази обнаружили американские ученые. Оказалось, что таблетки повышают риск развития апноэ — длительных задержек дыхания во сне, имеющих негативные последствия для здоровья.

12/18/2009 10:24 ч

Американски учени откриха още един вредоносен ефект от "клубния" наркотик на екстази. Оказа се, че хапчетата увеличават риска от развитие на апнея - продължително задържане на дъха в съня, което има отрицателни последици за здравето.


Вкусната храна унищожава стреса

Тяга в вкусненькому отныне научно обоснована. Оказывается, таким образом организм борется со стрессом. И побеждает его не хуже, чем антидепрессанты. К таким выводам пришли недавно австралийские ученые.

12/18/2009 10:19 ч

Вдлъбнатият вкус отсега нататък е научно обоснован. Оказва се, че по този начин тялото се бори със стреса. И това не е по-лошо от антидепресантите. Австралийски учени наскоро стигнаха до такива изводи.


5361 - 5370 от 5373
Начало | 534 535 536 537 538 | Краят