парола
Отказ
Забравена парола? Регистрационен формуляр
Зареждане ...

новини

Колко сън има нужда от тийнейджър?

Сколько сна нужно подростку?

30 август 2017 г. 17:48 ч

Сънят засяга всички области на живота на детето. Липсата на сън води до проблеми с ученето и здравето, но излишъкът му не работи. Изследвайки режима на съня на подрастващите, американски учени установиха, че оптималният режим на сън е много индивидуален.


Въздействието на пестицидите уврежда бременността

Воздействие пестицидов наносит вред беременности

30 август 2017 г. 17:08 часа

Периодично появяваща се информация за опасностите от пестицидите по време на бременността и резултатите от раждането е потвърдена от ново проучване на американски учени. Учените са анализирали информация за ражданията на повече от половин милион жени, живеещи в долината Сан Хоакин, между 1997 г. и 2011 г.


Отпадането на захарта ще помогне на черния дроб

Отказ от сахара поможет печени

08/30/2012 16:37

Деветдневната експериментална диета, от която захарта беше изключена от безалкохолни напитки, плодови сокове и преработени храни, значително промени метаболизма на черния дроб на подрастващите. За толкова кратко време, нивото на мастната тъкан намалява с повече от 20%.


Нов начин за унищожаване на раковите клетки

Новый способ убить раковые клетки

08/29/2017 18:04

Учените откриха нов начин за унищожаване на раковите клетки, което може да се окаже по-ефективно от съществуващите методи. Сега имунната, химиотерапията и лъчелечението са насочени към включване на процеса на апоптоза - програмирана клетъчна смърт. Новият метод се състои в активирането на каспазите - ензими, които разрушават клетъчната мембрана.


Критично десетилетие за жените

Критическое десятилетие для женщин

29.08.2012 г. 17:06 ч

Проучването показа, че мъжете и жените са изложени на същия риск от развитие на болестта на Алцхаймер, с изключение на "критичното десетилетие", когато рискът за жените е много по-висок. Това десетилетие - възрастта между 60-те и 70-те години.


Стволовите клетки могат да поправят травма на гръбначния стълб

Стволовые клетки могут восстановить травму спинного мозга

08/29/2017 16:36

Повече от година и половина са минали от началото на експеримента върху имплантацията на нервни стволови клетки до мястото на увреждане на гръбначния мозък на лабораторни плъхове. Вече можем да кажем, че клетките успешно са установили корен, са се диференцирали в неврони и са продължили да растат.


Литий срещу деменция

Литий против деменции

08/25/2012 19:08

Група от датски учени открили връзка между съдържанието на литий в питейната вода и намаляването на вероятността от развитие на деменция. Литият отдавна се използва като лекарство за хора с биполярно разстройство и потенциално може да забави появата на болестта на Алцхаймер.


Как дробовете ни се борят с туберкулозата?

Как наши легкие борются с туберкулезом?

Август 24, 2017 21:36

Туберкулозата е много често срещано заболяване, но повече от половината от хората, които са вдишали микобактериум, се отърват от тях, без да показват признаци на фатална инфекция. Ново проучване разкрива какво се случва в белите дробове в този момент. В белодробната тъкан обикновено присъстват голям брой фагоцити - алвеоларни макрофаги.


Движението спомага за намаляване на болката при остеоартрит

Движение помогает снизить боль при остеоартрите

Август 24, 2017 20:21

Ново проучване показа, че доверието на пациента, че може да се движи, силно засяга болката при остеоартрит. Американски учени са изследвали хода на остеоартрозата на коляното при 135 пациенти с различна степен на увреждане на ставните хрущяли.


Най-старото вино е на около 5 хиляди години

Самому древнему вину около 5 тысяч лет

24.08.2012 19:18

Новото откритие рязко измести датата на началото на историята на човечеството. Традиционно се смяташе, че виното е произведено в Италия, видимо в XIII - XI век пр. Хр. Нова находка - голям контейнер от керамика, предназначен за съхранение на вино, датира от началото на четвъртото хилядолетие преди Христа.


1 - 10 от общо 5373
Начало | 1 2 3 4 5 | Краят