парола
Отказ
Забравена парола? Регистрационен формуляр
Зареждане ...

новини

Нискокалоричната диета запазва скоростта на биологичния часовник

Низкокалорийная диета сохраняет скорость биологических часов

Август 08, 2017 9:37 ч

Учените, изучаващи стареенето, установиха, че биологичните часовници, които обикновено се забавят до старост, могат да поддържат своята скорост чрез нискокалорична диета. Циркадните ритми зависят от енергийния метаболизъм на клетките, те включват и изключват гени, които превключват работата на вътреклетъчните ензимни системи.


Флора за закуска са опасни за фигурата?

Хлопья для завтрака опасны для фигуры?

Август 8, 2017 20:12

Учените откриват все повече и повече доказателства, че веществата, които се добавят към закуската, могат да повлияят на ендокринната система. Някои химикали блокират хормоналните сигнали, които преминават от храносмилателната система към мозъка, и причиняват повече да ядат.


Дали времето причинява болка в ставите?

Погода влияет на боль в суставах?

8 август 2017 г. 19:48 ч

Изследвайки историята на търсенето на информация за болката в ставите след пет години, американски учени установили, че тя корелира с климатичните условия. Най-големият пик на интерес към болката в коляното и средствата от него се получава при ясно време и температура около 23 ° С. Увеличаването или намаляването на температурата на въздуха води до намаляване на броя на заявките.


Клюките могат да бъдат полезни

Сплетни могут быть полезны

08/08/2017 23:08

Американските психолози са открили, че клюките в офиса могат да вършат добра работа. Експериментът включваше повече от 200 души, които бяха определени за един проект. Но както във всеки отбор, някои от участниците работиха добре, а други не се опитваха да свършат работата по най-добрия начин.


Анормалната бъбречна функция увеличава риска от аритмия

Нарушение работы почек повышает риск аритмии

08/08/2017 20:38

Бъбречната недостатъчност и други бъбречни заболявания увеличават няколко пъти риска от предсърдно мъждене, което може да доведе до развитие на сърдечна недостатъчност и инсулт. И колкото по-лошо е състоянието на бъбреците, толкова по-очевидна е връзката, която се разкрива.


Неврочип за "ремонт" на мозъка

Нейрочип для «ремонта» мозга

08/08/2017 19:43

Учените от Нижни Новгород разработват устройство за ремонт на повредени зони на мозъка. Бъдещият неврочип е изкуствена невронна мрежа от най-малко сто изкуствени неврони.


Пародонтитът се свързва с някои видове рак

Периодонтит ассоциируется некоторыми видами рака

7/08/2017 22:14

Пародонтитът е свързан с висок риск от развитие на някои видове рак при постменопаузални жени. Тези заболявания включват рак на гърдата, орален рак и рак на хранопровода. На такива заключения дойдоха учени, наблюдавайки 66 хиляди жени на възраст от 54 до 86 години в рамките на пет години.


Женският мозък е по-активен от мъжкия

Женский мозг активнее мужского

7/08/2017 21:25

Американски учени са открили разлика в работата на женския и мъжкия мозък. Оказа се, че мозъците на жените са по-активни, но дейността е съсредоточена в други области на префронталната кора.


Какво е по-опасно, самота или затлъстяване?

Что опаснее, одиночество или ожирение?

7/08/2017 19:12

Модерното информационно общество ви позволява да работите без напускане на дома, но това ограничава директната междуличностна комуникация. Американски учени са разгледали въпроса как липсата на комуникация засяга здравето и благополучието. Изолацията и самотата бяха още по-опасни от "болестите на цивилизацията".


Алергия и епигенетика

Аллергия и эпигенетика

4 август 2017 г. 23:39 ч

Алергичната реакция може да бъде по-сложна, отколкото се смяташе досега за учените. Така ефектът на полен върху хора, страдащи от сезонен алергичен ринит, води до епигенетични промени в рамките на три часа след излагане. И има връзка между тежестта на симптомите и интензивността на ДНК метилирането.


41 - 50 от 5250
Начало | 3 4 5 6 7 | Краят