парола
Отказ
Забравена парола? Регистрационен формуляр
Зареждане ...

Енциклопедия от А до Я

Предотвратяване на кръвни съсиреци след операция - нови хоризонти

Профилактика образования тромбов после операций — новые горизонты

В допълнение към добре познатите усложнения на хирургическата намеса: кървене, супресиране на раната, отклонение на конците, има и такива, които са малко известни на широката общественост, но са наистина опасни за живота. Това са тромбози и емболии (запушване на съда с изместен кръвен съсирек).

1

"Разходки" пръсти

«Гуляющие» пальцы

Валгуската деформация на големия пръст е доста честа ортопедична патология. В този случай се отбелязва отклонението на проксималната част на големия пръст, което се проявява чрез копче в областта на ставата на големия пръст. Самият пръст се отклонява отвън. Това заболяване е не само козметичен проблем, но и ортопедичен проблем, тъй като се проявява в болка, предотвратява нормалното носене на обувки и може също да попадне в артроза.


Аденоиди при деца

Аденоиды у детей

Аденоидите (или назофарингеалните сливи) са натрупвания на лимфоидна тъкан, подобна на лимфните възли и палатинните тонзили, в областта на арката и задната стена на фаринкса. Аденоидите, както и палатинните тонзили, предпазват тялото от инфекция и са в услуга на имунитета.

1

аритмия

Аритмия

Аритмията е нарушение на честотата или ритъма на сърдечния ритъм. Аритмиите се причиняват от различни първични заболявания. Има няколко вида аритмии, чието лечение се извършва по различни начини. За да се диагностицира и избере лечението на аритмия, са необходими специални изследвания (основно ЕКГ).

8

Атопичен дерматит при деца

Атопический дерматит у детей

Какво е опасен атопичен дерматит при деца? Колко широко разпространено? Какви са основните методи за лечение?

44

аутизъм

Аутизм

Аутизъм - сравнително често срещан синдром, при който човек е смутен в комуникацията с другите, социализация и емоционална реакция на това, което се случва, както и нарушения на говора, умствено изоставане и други симптоми. Аутизмът като правило е наследствен. Навременните предприети мерки могат значително да помогнат на аутистичните деца да се развиват и социализират.

27

Възпалено гърло: стрептококова инфекция (остър тонсилофарингит)

Боль в горле: стрептококковая  инфекция (острый тонзиллофарингит)

Много, в случай на възпаление на гърлото (фаринкса), наричат ​​това състояние фарингит или тонзилит. Съществуват обаче значителни клинични различия между тези заболявания. Познаването на тези различия ще помогне на пациента (или родителите) по-добре да си представи как и от какво възниква възпаление и кога да потърси помощ от лекар

3

Бронхиална астма при деца

Бронхиальная астма у детей

Бронхиалната астма днес е една от най-разпространените детски болести: според някои данни в цивилизованите страни тя се наблюдава при 1 дете от 15. По-късно при юношеството симптомите на астма често изчезват, особено при адекватно лечение. Такъв човек обаче трябва внимателно да следи здравето си, защото в повечето случаи атаките се връщат рано или късно.


Вагинално кървене и проблеми, свързани с менструацията

Вагинальное кровотечение и проблемы, связанные с менструацией

Жените се раждат. Ето защо дори и най-малките момичета могат да изпитват "женски" проблеми. И няма нищо срамно и нефизиологично за това. Тази статия ще помогне на майките да разберат какво се случва с техните дъщери


варикоцеле

Варикоцеле

Варикоцеле - разширени вени на тестисите и сърцевината на сперматозоидите. Точно както при разширените вени по краката, това заболяване се развива в резултат на неизправност във вентилите във вените, чиято задача е да осигурят еднопосочен кръвоток. Какво причинява това заболяване, какви са методите на неговото лечение?

3

1 - 10 от 47
Начало | 1 2 3 4 5 | Краят