парола
Отказ
Забравена парола? Регистрационен формуляр
Зареждане ...

Първа помощ

Релефен зъб: първа помощ

Выбитый зуб: первая помощь

Какъв набор от елементи е необходим за оказване на първа помощ и какво трябва да се направи, за да успее успешно да присади изхвърлен зъб.

1

Първа помощ за рязане, драскотини, ожулвания

Первая помощь при порезах, царапинах, ссадинах

Какво води до съкращения, драскотини и ожулвания? Как да дадем на жертвата първа помощ: спрете кървенето, лекувайте раната, прилагайте превръзка? В какви случаи трябва винаги да търся медицинска помощ? Кога е необходимо да има инокулация на тетанус?

6

Първа помощ при огнестрелни рани

Первая помощь при огнестрельных ранениях

За съжаление, в нашите бурни времена, схватки по улиците на градовете, атаки с огнестрелно оръжие не са толкова редки. Всяко изстрел от огнестрелно оръжие носи потенциален риск за живота на жертвата. Поради това е важно да се помнят правилата за първа помощ.

1

Първа помощ за наранявания

Первая помощь при ножевых ранениях

Травмите с нож винаги трябва да се считат за сериозно нараняване, при всички случаи е необходим преглед от лекар. Предоставянето на първа помощ засяга резултата от нараняване, затова е необходимо да се помнят общите правила.

1

Първа помощ за отравяне с алкохол

Первая помощь при алкогольном отравлении

За съжаление, злоупотребата с алкохол е много разпространена у нас. В този случай употребата на нискокачествен алкохол или приемането на дори най-качествения продукт, но в големи дози, може да доведе до алкохолно отравяне до смъртоносен изход. Въпреки това, навременната и правилно оказвана първа помощ може да предотврати това.

5

Първа помощ за наранявания на очите

Первая помощь при травмах глаз

Въздействието върху зрителния орган на различни увреждащи фактори може да доведе до нарушаване на функцията му до загуба на зрение. Всяко нараняване на окото трябва да бъде взето много сериозно.

3

Първа помощ за автомобилна катастрофа

Первая помощь при автоаварии

При автомобилна злополука, най-често срещаният вид увреждане е множествена травма (политраума). Тежестта на дадено заболяване се определя от естеството и степента на увреждане. В зависимост от получените наранявания, трябва да се използват подходящи мерки за първа помощ.

1

Кардиопулмонална реанимация на деца от първата година от живота

Сердечно-легочная реанимация детей первого года жизни

Как е реанимация (изкуствено дишане от уста на уста, носа и външен сърдечен масаж) на детето на първата година от живота.

1

Кардиопулмонална реанимация (CPR)

Сердечно-легочная реанимация (СЛР)

Каква е клиничната смърт? Индикации за кардиопулмонална реанимация (CPR). Последователността на действията за CPR.

1

Описание на рецепцията на Heimlich

Описание приема Геймлиха

Как да използваме техниката на Хеймлих, когато попървим при възрастни, деца, как да си помогнем.

1

11 - 20 от 32
Начало | 1 2 3 4 | Краят