парола
Отказ
Забравена парола? Регистрационен формуляр
Зареждане ...

Първа помощ

Слънчево изгаряне: Първа помощ

Солнечный ожог: первая помощь

Какво представлява слънчево изгаряне и какви са неговите симптоми. Как да осигурите първа помощ на жертвата и кога е необходимо да потърсите помощ от лекар и как да предотвратите слънчево изгаряне. На кого слънчев тен или слънчево изгаряне в солариум е абсолютно противопоказателен.

1

Първа помощ за прегряване и топлинен удар

Первая помощь при перегревании и тепловом ударе

Какви условия допринасят за прегряване и топлинен удар? Основните признаци на прегряване и топлинен удар. Как да осигурите първа помощ в случай на прегряване и топлинен удар: какво можете да направите и какво не? Предотвратяване на прегряване и топлинен удар.

1

Ухапване от кърлежи: първа помощ

Укус клеща: первая помощь

Кърлежите са насекоми, поглъщащи кръв, носители на патогени, които причиняват опасни инфекциозни заболявания, като енцефалит, породен от кърлежи, и лаймска болест.

1

Първа помощ за жертва с чуждо тяло в дихателните пътища

Най-често попадат в дихателните пътища храна (семена, ядки, сладки, дъвка) и дребни предмети (топки, мъниста, части от детски играчки и т.н.).

1

Първа помощ за безсъзнание

Первая помощь при потере сознания

Припадък или синкоп е краткотрайна загуба на съзнание, причинена от временно увреждане на мозъчния кръвоток.

1

Първа помощ с навяхване

Первая помощь при растяжении связок

Протягането на връзките е една от най-належащите и често срещани причини, ограничаващи физическата активност на хора, водещи активен начин на живот.

1

Първа помощ в случай на токов удар

Первая помощь при поражении электрическим током

Електрически удар възниква, когато човек е между две точки, между които има електрическо напрежение.

1

Първа помощ за топлинни изгаряния и изгаряния с химически реактиви

Первая помощь при термических ожогах и ожогах химическими реагентами

В ежедневието и на работното място най-честите изгаряния са термични и химически. Те са повърхностни и дълбоки. При повърхностни изгаряния, които са с площ до 12%, а при дълбоки - до 6% от телесната повърхност, в по-голямата част от случаите резултатът е благоприятен. Ако изгорялата повърхност има голяма площ, тогава може да се развие болест на изгаряне, чиято първоначална проява е изгарящ шок.

1

Първа помощ за фрактури

Первая помощь при переломах

Фрактура - пълно или частично нарушение на костната цялост с натоварване, надвишаващо якостта на травматизираната част на скелета. Фрактури могат да възникнат в резултат на травма и в резултат на различни заболявания, придружени от промени в силата на костната тъкан.

1

Първа помощ за фрактура на носа

Первая помощь при переломе носа

Фрактура на костите на носа е обща травма на лицето (до 40% от случаите). Основната причина за неговото развитие е директно или странично ударение с твърд тъп обект или удар върху твърда повърхност. Най-често се получава счупване на костите на носа при спортове, улични боеве, падания и инциденти.

1

21 - 30 от 32
Начало | 1 2 3 4 | Краят