парола
Отказ
Забравена парола? Регистрационен формуляр
Зареждане ...

новини

Екзоскелет за деца с церебрална парализа

Экзоскелет для детей с ДЦП

08.23.2017

Нарушението на походката често е детска церебрална парализа. Ако детето може да ходи сам, нарушенията могат да се проявят в появата на патологични движения на коленете - клекнали на всяка стъпка. Това води до повишено натоварване на колянните стави, което причинява болка при ходене.


Кафяви водорасли срещу артрит

Бурые водоросли против артрита

08.23.2017

Норвежките изследователи създават лечение за артрит, използвайки кафяви водорасли - водорасли. От водораслите се отделя вискозен полизахарид, който не само облекчава костите на ставите един от друг, но и спира окислителните реакции, които допринасят за по-нататъшното разрушаване на хрущяла.


Чревните микроорганизми комуникират с мозъка

Кишечные микроорганизмы общаются с мозгом

08.23.2017

Все повече проучвания казват, че чревните микроорганизми могат да повлияят не само на благосъстоянието, но и настроението, безпокойството, депресията и психическите разстройства. Ново проучване показва какви "езикови" микроби комуникират с нервната система.


Как йога засяга мозъка?

Как йога влияет на мозг?

08.22.2017

В ново изследване изследователите разбраха как йога влияе върху мозъчната биохимия. В експеримента участниците бяха изследвани преди и след тримесечна ваканция, включително ежедневна медитация и вегетарианска диета. В допълнение към психометричните показатели бяха измерени невротрофичният фактор на мозъка, нивото на стресовия хормон кортизол, маркерите на възпалението.


Как мидите помогнаха на зъболекарите?

Как мидии помогли дантистам?

08.22.2017

Учените са разработили нов тип композитни материали за зъболечение, което ще позволи по-рядко посещение на зъболекаря. Вдъхновен от създаването на мидата. Те са прикрепени към повърхността на скалите толкова твърдо, че могат да издържат на приливите, вълните, слънцето и солената морска вода.


Генетичното натоварване става все по-тежко

Генетический груз все тяжелее

08.22.2017

Американски учени сравняват геномите на съвременните хора и нашите предци. Оказа се, че през последните 500 години имало тенденция към натрупване на вредни мутации в генома, което води до увеличаване на броя на случаите на атеросклероза, сърдечни и съдови патологии и психични заболявания. Тези дефектни гени са открити и в нашите предци, но в продължение на хиляди години човешка еволюция броят им намалява. Сега има обратна тенденция.


80% от оцелелите от "Ебола" стават инвалиди

80% выживших после лихорадки Эбола стали инвалидами

21.08.2017

Една година след напускането на болницата на последния пациент, който оцеля след Ебола, лекарите обобщават дългосрочните последици от предаваната инфекция. Оказва се, че 80% от онези, които са се възстановили, са имали сериозни нарушения на процесите на движение, визия и когниции.


Децата по-добре възприемат инструктивни истории за хората

Дети лучше воспринимают поучительные истории про людей

21.08.2017

Канадските психолози са открили, че децата по-често използват морални и социални уроци от истории в реалния живот, където главните герои са хора, а не антропоморфни животни. Факт е, че детето по-скоро ще възприеме историята на човек, който прилича на него. В експеримента децата от предучилищна възраст бяха предложени да слушат разкази за хора и животни, в които разказаха защо не е необходимо да бъдем алчни.


Електронните цигари тласкат тийнейджърите да пушат

Электронные сигареты подталкивают подростков к курению

21.08.2017

Електронните цигари могат да бъдат безопасна заместител на цигарите за тези, които вече пушат, но за тийнейджъри, които никога не са опитвали тютюневи изделия, те могат да бъдат първата стъпка към пушенето. В проучване на британски учени бяха интервюирани 2836 ученици.


Кристалите на холестерола предизвикват сърдечен удар

Кристаллы холестерина провоцируют сердечный приступ

08/18/2017

Холестеролът се отлага в плаки в стената на кръвоносните съдове. Заедно с нея плаката съдържа и други липиди, калциеви соли и други вещества. Ново проучване показа, че най-големият опасен холестерол носи, когато преминава от течна към кристална форма.


11 - 20 от 6184
Начало | 1 2 3 4 5 | Краят