парола
Отказ
Забравена парола? Регистрационен формуляр
Зареждане ...

новини

Нискокалоричната диета запазва скоростта на биологичния часовник

Низкокалорийная диета сохраняет скорость биологических часов

09.08.2017

Учените, изучаващи стареенето, установиха, че биологичните часовници, които обикновено се забавят до старост, могат да поддържат своята скорост чрез нискокалорична диета. Циркадните ритми зависят от енергийния метаболизъм на клетките, те включват и изключват гени, които превключват работата на вътреклетъчните ензимни системи.


Флора за закуска са опасни за фигурата?

Хлопья для завтрака опасны для фигуры?

09.08.2017

Учените откриват все повече и повече доказателства, че веществата, които се добавят към закуската, могат да повлияят на ендокринната система. Някои химикали блокират хормоналните сигнали, които преминават от храносмилателната система към мозъка, и причиняват повече да ядат.


Дали времето причинява болка в ставите?

Погода влияет на боль в суставах?

09.08.2017

Изследвайки историята на търсенето на информация за болката в ставите след пет години, американски учени установили, че тя корелира с климатичните условия. Най-големият пик на интерес към болката в коляното и средствата от него се получава при ясно време и температура около 23 ° С. Увеличаването или намаляването на температурата на въздуха води до намаляване на броя на заявките.


Клюките могат да бъдат полезни

Сплетни могут быть полезны

08.08.2017

Американските психолози са открили, че клюките в офиса могат да вършат добра работа. Експериментът включваше повече от 200 души, които бяха определени за един проект. Но както във всеки отбор, някои от участниците работиха добре, а други не се опитваха да свършат работата по най-добрия начин.


Анормалната бъбречна функция увеличава риска от аритмия

Нарушение работы почек повышает риск аритмии

08.08.2017

Бъбречната недостатъчност и други бъбречни заболявания увеличават няколко пъти риска от предсърдно мъждене, което може да доведе до развитие на сърдечна недостатъчност и инсулт. И колкото по-лошо е състоянието на бъбреците, толкова по-очевидна е връзката, която се разкрива.


Неврочип за "ремонт" на мозъка

Нейрочип для «ремонта» мозга

08.08.2017

Учените от Нижни Новгород разработват устройство за ремонт на повредени зони на мозъка. Бъдещият неврочип е изкуствена невронна мрежа от най-малко сто изкуствени неврони.


Пародонтитът се свързва с някои видове рак

Периодонтит ассоциируется некоторыми видами рака

07.08.2017

Пародонтитът е свързан с висок риск от развитие на някои видове рак при постменопаузални жени. Тези заболявания включват рак на гърдата, орален рак и рак на хранопровода. На такива заключения дойдоха учени, наблюдавайки 66 хиляди жени на възраст от 54 до 86 години в рамките на пет години.


Женският мозък е по-активен от мъжкия

Женский мозг активнее мужского

07.08.2017

Американски учени са открили разлика в работата на женския и мъжкия мозък. Оказа се, че мозъците на жените са по-активни, но дейността е съсредоточена в други области на префронталната кора.


Какво е по-опасно, самота или затлъстяване?

Что опаснее, одиночество или ожирение?

07.08.2017

Модерното информационно общество ви позволява да работите без напускане на дома, но това ограничава директната междуличностна комуникация. Американски учени са разгледали въпроса как липсата на комуникация засяга здравето и благополучието. Изолацията и самотата бяха още по-опасни от "болестите на цивилизацията".


Алергия и епигенетика

Аллергия и эпигенетика

08.04.2017

Алергичната реакция може да бъде по-сложна, отколкото се смяташе досега за учените. Така ефектът на полен върху хора, страдащи от сезонен алергичен ринит, води до епигенетични промени в рамките на три часа след излагане. И има връзка между тежестта на симптомите и интензивността на ДНК метилирането.


41 - 50 от 6184
Начало | 3 4 5 6 7 | Краят