парола
Отказ
Забравена парола? Регистрационен формуляр
Зареждане ...

Те казват това

Защо пазим плодове?

консервируем ягоды

15.09.2014

По-малко вероятно е да запазим плодовете за зимата, като предпочитаме купените конфитюри, конфитюрите и конфитюрите. И напразно: с домашното консервиране те задържат много повече витамини. В допълнение, от някои полезни плодове готови продукти и днес не могат да бъдат намерени навсякъде ...


Закуска: бърза или полезна ли е?

завтрак быстро

09.08.2014

Приемаме, че закуската обикновено се поглъща "на бяг", а някои се ограничават до чаша кафе. Британски изследователи от Института за бани разкритикуваха мита, че закуската е най-важното хранене за целия ден. Според тях сутрешните ястия са необходими, но не са жизненоважни. Но това далеч не е единствената гледна точка по този въпрос ...


Повече от въздуха? ..

больше чем воздух

09.01.2014

Какво ни трябват за живот повече от въздух? Разхождайки се в този въздух! Въз основа на 6-годишно проучване, на което присъстваха стотици доброволци от Великобритания и Франция, френски и британски учени стигнаха до заключението, че достатъчно дълги и редовни разходки на открито могат да намалят риска от развитие на рак на гърдата. Но това в никакъв случай не е единственото предимство на ходенето!


Как да запазим младостта и красотата?

Как сохранить молодость и красоту?

08.26.2014

Как да запазим младостта и красотата? Този въпрос не престава да измъчва човечеството, особено красивата му половина.


Неспецифичен улцерозен колит: лечение и профилактика

Неспецифический язвенный колит: лечение и профилактика

08.18.2014

Какво представлява неспецифичен улцерозен колит? Възможно ли е да се лекува без хирургия? Или цялата надежда за про-политика? По тези и други важни въпроси по темата ни помолихме да отговорим на опитен гастроентеролог, германец Леополдович Сухарев.


Пневмосклероза на белите дробове

Пневмосклероз легких

08.11.2014

Какво представлява белодробната фиброза? Кой е изложен на риск за това заболяване? Как се лекува? Тези и други актуални въпроси по темата попитахме опитен лекар по пулмология Елена Генадиева Аркипова.


Нови лечения за хипертония

Новые средства лечения гипертонии

04.08.2014

Средствата за лечение на хипертония стават остарели и се заменят с други, по-ефективни. Британски учени от Имперския научен и технически медицински колеж в Лондон са доказали, че шумът по време на сън води до хипертония.


Опасни фактори на стреса

Опасные факторы стресса

07.28.2014 г.

Последните проучвания на американски учени от Университета в Уисконсин разкриват опасни фактори на стреса: страдания в детството, не променя структурата на мозъка на детето в бъдеще по най-добрия начин.


Музика - лек за болест?

музыка – лекарство

21/07/2014

Музиката е лекарство, не по-лошо от таблетките и отварите. Напоследък учените са доказали, че интересът към музиката помага на човек бързо да се възстанови от инсулт, който страда без проблеми и физиологични усложнения.


Здравословен сън: как да спим правилно?

как спать правильно

14.07.2014

Как да спим правилно? Последните проучвания на учените от Мюнхенския институт по психиатрия на обществото "Макс Планк" опровергаха дългоочакваното виждане, че мечтата на човек зависи от лунните фази. И какви други интересни научни факти, свързани със съня?


21 - 30 от 225
Начало | 1 2 3 4 5 | Краят